Verslag welpen 23 maart 2019

Geplaatst op 25 maart 2019

De welpen gingen op zoek naar een schat, En moesten vluchten voor jagers


De welpen stonden allemaal weer klaar voor een nieuwe opkomst.

Deze keer ging de opkomst over expressie.

Maar eerst gingen we bezig met en onderdeel voor het insigne spoorzoeken.

Alle welpen gingen aan de slag met stift en papier om een mooie plattegrond te maken van het clubhuis en de omgeving erbij. Als je dat af had kreeg je de volgende opdracht en dat was….. maak een schatkaart van je plattegrond. Er werd veel getekend en na een tijdje waren er een heleboel schatkaarten. De welpen leverde de schatkaarten netjes in en kregen een andere weer terug om te kijken of ze de schat ook konden vinden die op de kaart aangegeven was. Sommige waren nog best wel lastig, gelukkig werden uiteindelijk alle schatten gevonden. Helaas was er nog 1 schat niet gevonden. Dit was wel de belangrijkste want daar zat wat lekkers in voor bij de ranja.

Na de kaart even bekeken te hebben was de schat al snel gevonden. Nog even wat ranja drinken en door naar het volgende spel.

Elke welp kreeg een papiertje op zijn hoofd met een dier(wild) of een beroep (jager). Door vragen te stellen aan de andere welpen moesten ze er achter zien te komen wie ze waren. De groep was daarna mooi in tweeën verdeeld. Dit kwam goed uit voor het volgende spel. In dit spel gingen de jagers namelijk op zoek naar het wild. Het wild had een kleine voorsprong gekregen om te ontsnappen. Na het spoor goed gevolgd te hebben hadden de jagers het wild zo gevonden en gepakt. De rollen werden omgedraaid en er werd nog een jacht gehouden door de andere jagers op het wild.

Na een korte jacht hadden deze jagers ook het wild te pakken. Helaas was het toen alweer tijd om naar het clubhuis terug te gaan en af te sluiten.

Groetjes en tot de volgende keer,

De Welpenleiding.