Verslag welpen 25 november 2023

Geplaatst op 6 februari 2024


Na twee weken tijd lag de plas met water er nog steeds. Dit vonden de welpen wel leuk dus gingen er gelijk naar toe voordat de opkomst begon. Met het fluitsignaal waren de welpen al snel bij de vlag. Nest groen was dit keer aan de beurt om te openen. Ze waren al goed voorbereid. Zo was er al bekend wie de vlag ging hijzen maar ook wie er naar voren zou stappen om te zeggen leiding wij doen ons best.

Gelijk na het openen was het tijd voor het knopen kwartier. Maar wat was dat nou? Hathi was helemaal het logboek vergeten. Dan maar aan het einde van de opkomst. Sommige welpen kennen de knopen al goed en zijn toe aan het pionieren. Maar helaas wordt dat volgend jaar. Alle touwen werden opgeruimd en het was tijd voor de rest van het programma.

Hathi vertelde wat er vandaag op het programma stond. Elke welp kreeg een paspoort met verschillende vlaggen erin. Maar van welke landen waren die vlaggen nou? Dat was aan de welpen om te raden. Sommige waren wel makkelijk. Dezelfde vlaggen waren ook “verstopt” in het bos. Bij een vlag stond een leiding die een spel had. Die spellen waren bekend in de landen waar de vlag van was. Na een uurtje was het tijd voor pauze met wat drinken en een koekje. Maar nog niet alle paspoorten waren vol. Dat kwam omdat er nog een land niet in de ronde mee deed omdat dit het eindspel was. Dat was namelijk Luxemburg met vlaggenroof. In Luxemburg zijn een heleboel kastelen waar ridders leefden. Deze ridders moesten natuurlijk ook strijden. Dus we welpen ook. Die kregen een paar minuten om een hut te bouwen of om een oude opzoeken en de strijd kon beginnen na een korte uitleg van het spel.

Al snel was het tijd om weer terug te gaan naar de vlag. Bij de vlag nog het logboek gedaan.

De volgende opkomst is op de kerstmarkt. Hier horen jullie nog meer over.

De opkomst daarna is alweer de kerstviering. Hier krijgen jullie ook nog meer informatie over.

Groetjes de Welpenleiding