Welpen kampverslag dag 2

Geplaatst op 22 juli 2018


Zondag 22 juli 2018

Kampdag 2

Vandaag stond iedereen rond 8 uur op. Nadat iedereen uit bed was, aangekleed was en alle tandengepoetst waren hebben de schatzoekers de tafel gedekt. Alle tenten hebben namelijk een naam en hun eigen corvee. Het kraaiennest moest bijvoorbeeld afwassen en Piet Piraat de toiletten en douches schoonmaken. Kapitein Hathi kwam tijdens het ontbijt het logboek van de kapitein voorlezen. Hierin stond dat de piraten erg blij waren dat een stel welpen ze had gevonden in de woeste zee en ze hebben gered. De piraten waren wel een beetje verdrietig omdat de welpen ze eerst wilden verdrinken. In het logboek van de kapitein stond ook dat de piraten graag wilden dat er een nieuw schip werd gebouwd zodat ze door konden zoeken naar de schat. Na het ontbijt was het tijd voor de afwas en het terrein opruimen.

Door de oproeping van de piraten, gingen de welpen druk bezig met schepen bouwen. Ikki en Oe hebben ondertussen 2 uur gedaan om een prullenbak te bouwen. Het was volgens een welp niet goed want het was niet afgemeten en ze konden niet zagen. Gelukkig waren Ikki en Oe er erg blij mee. De welpen wisten er gelukkig meer van, waardoor de schepen erg mooi zijn geworden. De schepen waren tenminste goed afgemeten en mooi gezaagd en getimmerd. Bagheera, Tavi, Piet Piraat en de twee oudste welpen zijn ook erg goed bezig geweest met het grote piratenschip. Deze kunt u bewonderen tijdens de bonte avond. Hierna hadden we een heerlijke lunch met knakworstjes, daarna rust en op naar de spokeplas.

Bij de spokeplas konden alle kinderen lekker afkoelen. Oe en Hathi wilde liever niet zwemmen vandaag, dat werd niet geaccepteerd door een deel van de leiding. Hierdoor werden ze erin gegooid door Bagheera, Tavi en Piet Piraat. Om 5 uur gingen we weer terug naar het kampterrein, hier stond lekkere andijviestamppot en hutspot klaar. Bedankt kookstaf, het was weer erg lekker. De film: De piraten alle buitenbeentjes aan dek stond klaar op het projectorscherm voor de welpen. In de pauze lekkere popcorn uit een schatkist. Hierna was het alweer de hoogste tijd om naar bed te gaan. Welterusten allemaal en tot morgen.