Welpen Kerstopkomst 15 december 2018

Geplaatst op 15 januari 2019

De laatste opkomst van het jaar en dan is het tijd voor Kerst en hier hoort natuurlijk lekker eten bij. Pannenkoeken stonden op het menu en naar het toetje moest gezocht worden......


De laatste opkomst van het jaar staat altijd in het teken van kerst. Zo ook dit jaar. Speciaal hiervoor was Rikkie Tikkie Tavi weer teruggekomen. Samen met Bagheera had hij de opkomst voorbereidt. Samen hadden ze aardig wat voorbereidingen getroffen voor een mooie avond. De opkomst was namelijk van half 5 tot 8 uur ’s avonds.

Bij aankomst was al direct duidelijk wat de welpen zouden gaan eten, namelijk pannenkoeken. Bagheera en Tavi waren al druk aan het bakken, zodat wanneer de hongerige welpen konden beginnen met eten  er genoeg was voor iedereen. Voordat dat er begonnen kon worden met eten, moest er natuurlijk eerst geopend worden bij de vlag. Na het openen en het voorlezen uit het logboek, was het eerst tijd voor een spel. Iedere welp moet een schoen of laars uitdoen. Daarna gingen de welpen in twee lange rijen tegenover elkaar staan. Bagheera riep dan bijvoorbeeld knie. De welpen moesten hun knie aanraken met beide handen. Als Bagheera hoofd riep, moest het hoofd aangeraakt worden. Maar als Bagheera schoen riep, moesten de welpen een schoen pakken. Omdat er een schoen minder als het aantal welpen was, viel degene zonder schoen af. Uiteindelijke winnaar was Selene. Na dit spel was het pannenkoeken buffer groot genoeg, dus iedereen ging aan tafel en smullen van de pannenkoeken. In totaal zijn er 8(!) pakken pannenkoekenmix doorgegaan.

 

Tavi en Bagheera hadden het toetje ergens verstopt in het praathuis. Ze hadden een speurtocht gemaakt, en de sleutel van voor de eerste hint ingevroren. Deze sleutel was in een buis gedaan en we welpen moesten gaan bedenken hoe ze die sleutel in het ijs uit de buis konden krijgen. Nadat ze sleutel uit de buis hadden, door de buis te vullen met water, konden ze de eerste kast openmaken voor de eerste hint. Zo werden ze door het praathuis gestuurd. Een kleine greep uit de opdrachten:

  • Op een kaartspel stonden op de dames, heren en boeren kleine letters wat en plek aanwees, namelijk Ikki’s zitplek. Onder de stoel zat dan een sleutel
  • Na het openen van een kast was de hint: “ga niet de kant van Tavi en Bagheera op. Kijk achter het zomerkamp”. In het praathuis hingen allemaal foto’s van het zomerkamp. Achter die foto’s hingen foto’s van Bagheera en Tavi die een kant op keken.
  • Op een papier die de welpen vonden was met inkt een ster gezet, die alleen zichtbaar was  met een blacklight. Die ster was ook geplakt op het luik voor het zoldertje.

Op het zoldertje lag het toetje, namelijk bananen en repen chocolade. De welpen mochten met een mes de schil open snijden de chocolade er tussen doen. De banaan werd dan in het aluminium folie gedaan en in het vuur gelegd. Nadat de toetjes opgegeten waren, was het tijd voor een disco tot het einde van de opkomst. Rond 8 uur werd er afgesloten bij de vlag.

Groetjes het welpenteam.