Welpen op pad tijdens Baden-Powelldag

Geplaatst op 24 februari 2020


Weer een scoutingzaterdag. Eerder dan normaal verzamelden we ons bij de Tippe in Vledder om vanuit daar op pad te gaan naar Appelscha. Scouting de Biezenhutters had dit jaar namelijk de Baden-Powell tocht georganiseerd. Deze wordt elk jaar gehouden op de geboortedag van Lord Baden-Powell. Na een kort ritje in de auto kwamen we aan bij het bezoekerscentrum van Appelscha. Vanuit daar zou de tocht beginnen. Nadat alle kinderen waren afgezet door verschillende ouders die reden melde Bagheera ons aan bij de organisatie.

Na het aanmelden was het tijd om te openen. Tavi gooide snel een touw in de boom vlag er aan en nest zwart kon openen. Vlag weer uit de boom en op pad. Voordat we weg konden kregen we eerst nog een filmpje te zien als intro.

 

Na het filmpje wezen ze welke kant we op moesten om te beginnen. Bagheera had een paar route boekjes. Elke gids kreeg een route boekje en daarna konden we op pad. Natuurlijk nadat de regels waren voorgelezen.
Onderweg moesten we verschillende route technieken gebruiken. Bij de eerste post kregen we een broodje knakworst en chocolademelk. Dat ging er bij iedereen wel in. Na de eerste post liep er nog een ander groepje met ons mee. Dat was wel gezellig. Nadat we een stuk door het bos hadden gelopen was het nu tijd om over de kale duinen te lopen. Na een paar glij partijen zowel door kinderen als leiding kwamen we weer in het het bos terecht.

Daar stonden ze ons op te wachten met soep er waren 2 keuzes dus bijna voor ieder wel wat wils. Daar hadden we dus ook onze bekers voor nodig. Sommige welpen en leiding waren hun beker vergeten. Gelukkig had de groep die met ons mee liep een heleboel bekers mee en konden we wat van hun gebruiken. Na de soep was het niet zo heel ver meer. Nog een klein stukje door het bos en we zagen de plek alweer waar we begonnen waren.

Nog even snel afsluiten (touw weer in de boom, dit keer iets lastiger) en jassen open in plaats van uit want het begon te regenen. (gelukkig hadden we het droog gehouden de rest van de tocht) We kregen nog een compliment van de organisatie dat we goed bezig waren met een compleet uniform en openen en sluiten dat hadden ze die dag nog niemand anders zien doen.

Iedereen kreeg na het sluiten van Bagheera een badge die je op je uniform kan doen.(op de linker mouw) Het was na het uitdelen tijd om naar huis te gaan. Alle kinderen weer in de auto’s en op weg naar Vledder.

Het was een weer een geslaagde opkomst.
Voor de ouders die gereden hebben bedankt.

Tot de volgende keer.

Groetjes de welpenleiding.