Welpen op winterkamp

Geplaatst op 22 januari 2020


Deze opkomst stond in het teken van onze winterkamp. Om vrijdag 19.30 verzamelde we met zijn allen bij het praathuis om onze slaapplek voor de avond klaar te maken. Toen we allemaal onze slaapplek voor de nacht gereed hadden gemaakt, gingen we met ze allen naar buiten om bij de vlag te gaan open.
Het thema voor deze winterkamp is een reis door Europa. Onze avontuur begon als eerst in Frankrijk. We gingen met op onze slaapplek liggen om de film ratatouille te kijken. In pauze werd er lekker gesmuld van de chips en drinken.

Terwijl het tweede deel bezig was er door bagheera en tavi een reflectertocht uit gezet. Dat was nog wel erg spannend zo in het donker te lopen. Op een groepje na liep iedereen netjes de route. Het Groepje van kaa en Marala konden de reflectoren niet goed vinden, ze dachten dat ook borden ook reflectoren waren, maar ze bleken een paar gemist te werden waardoor ze niet door het bos liepen en alweer snel terug waren. Nu was het tijd om de tanden te poetsen en naar bed te gaan.

De volgende ochtend was het wel wat moeilijk wakker worden, dus begonnen we ietsjes later aan het ontbijt. Daarna was het tijd om weer verder te gaan met onze reis door Europa. Dit deden we met een postenspel. De welpen gingen per nest naar 5 landen toe. Zo kon je bij bagheera (frankrijk) de Eifeltoren maken van marshmallows en prikkertjes, bij Raksia (België) geblinddoekt een parcour afleggen, bij Tavi (Engeland) cricket spelen, bij kaa (nederland) een natuuralfabet doen en als laatste bij Marala (duitsland) een masker maken.

Nadat we alle posten waren afgegaan hadden we inmiddels toch wel trek gekregen om wat gaan eten. En wat is dan leuk om zelf te koken. Haïti had een heerlijk menu samen gesteld waardoor we weer een reis door Europa maakte. Op het menu stond bockworst (Duitslands), Vlaamse frieten (belgie) Finse wentelteefjes (Finland), browiens (Engeland) en poffertjes (Nederland). Het was erg lekker en we raakten er vol van.

Als laatste gingen we het spelletje kubb spelen. Marala had dit al eens eerder gespeeld en wist dus de regels uit te leggen. Haha de uitleg werd niet echt begrepen dus maakte we maar onze eigen spel ervan. Het eerste spel werd al snel gewonnen door groepje 1. Het tweede spel begon echt heel hard voor groepje 2 maar op het end werd het toch wel even spannend. Eigenlijk was het tijd om het winterkamp af te sluiten. Toch wilde we het spelletjes uitspelen. Het duurder eventjes maar uiteindelijk trok groepje 2 aan het langste eind en won.

Toen was het toch echt tijd om af te sluiten bij vlag.

Deze winterkamp was grotendeels georganiseerd door Haithi die hiermee haar kamp insigne heeft gehaald. Gefeliciteerd!

Groetjes Marala.