Welpen opkomst 16 november 2019

Geplaatst op 18 november 2019


Vandaag was een belangrijke dag voor 9 welpen en 3 leiders; zij werden allemaal geïnstalleerd
en opgenomen in de welpenhorde. Veel ouders en broertjes, zusjes waren ook meegekomen en stonden om de welpen heen. Anja kwam namens het bestuur om Kaa, Marala en Tavi te installeren en Raksha installeerde Aidan, Jayden, Dimaz, Filiz, Eawyn, Ilse, Sofie, Anniek en Jayden.

Lana wordt over 2 weken nog geïnstalleerd. Na deze spannende ceremonie werd er even kort gepauzeerd met koffie, thee, ranja en cake. Daarna gingen de ouders en andere genodigden weer weg en gingen de welpen verder met de opkomst. Het thema was EHBO en met behulp van 2 dobbelstenen moesten de welpen 6 EHBO opdrachten uitvoeren zoals een tekenbeet, een snijwond en een blaar verzorgen.

Daarna konden de welpen even uitrazen tijdens “ongelukstikkertje”. Als de tikker je had getikt werd het lichaamsdeel waar je was getikt onbruikbaar. Zo hinkelden er heel wat welpen over het grasveld! Zuster Hathi kon de kinderen weer “helen” door ze aan te tikken. Toen was er nog een EHBO-kim waarbij de welpen tussen de inhoud van een EHBO verbanddoos moesten zoeken naar 5 artikelen die niet in de verbanddoos hoorden. Dat waren een anti- insectenmiddel, een zonnebrandmiddel, zwemmouwtjes, tenten-reparatielijm en een zeepdoos.

Hierna kregen de welpen weer wat ranja en pepernoten en toen trokken de welpen naar het Hordehol -waar het een stuk warmer was- om de platte knoop, schootsteek en mastworp te maken. Toen werd er alweer gefloten om bij de vlag te verzamelen en de na het sluiten vertrokken de welpen huiswaarts.
Volgende keer op zaterdag 30 november allemaal om kwart over 1 aanwezig zijn op de fiets!

Groetjes, Raksha