WELPEN opkomst zaterdag 10 maart

Geplaatst op 20 maart 2018


Het was een prachtige voorjaarsdag en het beloofde een mooie opkomst te worden. ’s Middags zou de Junior Wampex worden gehouden en Bagheera had een korte versie van 4 kilometer voor de welpen gemaakt.

Bij het openen stonden er 5 nieuwe kinderen rond de vlag; dit waren kinderen uit voornamelijk Darp die zich via Sportpret hadden opgegeven. Na de opening vertrok de eerste groep richting het bos, 10 minuten later gevolgd door groep 2 enzovoort. Allereerst moesten de welpen via een paal naar de overkant van een sloot zien te komen en even later weer terug naar de weg toe.

Verderop moesten de welpen zich al buikschuivend naar de overkant wagen en iets verder lag een “vreemd voorwerp”die de welpen na moesten tekenen. Het bleek een pallet te zijn.

Een moeilijke opdracht was het “gewichtheffen”. Hier moesten de welpen met z’n allen aan een touw hangen om zo een dikke boomstam op te kunnen tillen. Dit lukte uiteindelijk één groep. Het was even zoeken en toen zagen de welpen Bernadette bij de drinkpost staan. Daar waren de welpen wel aan toe! Uit de rugzak van de leiding kwamen lekkere koeken tevoorschijn en ook dat viel zeer in de smaak.

De twee laatste groepen moesten zich toen naar het clubhuis terug haasten omdat het al bijna vier uur was, maar de eerste twee groepen kwamen ook nog langs de hindernisbaan die de jeugd van de Junior Wampex ook zou passeren.

Een kwartier te laat werd de vlag gestreken en daarna trokken de welpen en de nieuwkomers met een tevreden gevoel huiswaarts.

Groetjes, de welpenleiding

Volgende keer zullen Bagheera en vijf welpen aan het begin van de opkomst worden geïnstalleerd. Hun ouders, broertjes, zusjes en vriendjes zijn dan ook van harte welkom!