Welpenopkomst 24 maart 2018

Geplaatst op 3 april 2018


We begonnen de opkomst zoals gewoonlijk om de vlag. Na het hijsen van de vlag werden er een paar nieuwe welpen en Bagheera geïnstalleerd, de welpenwet werd opgezegd en de platte knoop gemaakt. Daarna werd er feest gevierd met de familie en alle welpen.

Toen alle ouders weer waren vertrokken deden we een Zweeds ren spel, de welpen kregen een kaartje met 10 verschillende landen daarop. Over het veld waren plaatjes verspreid die bij een bepaald land horen. Dat moest bij elkaar gezocht worden.

Na wat drinken werd wat uitgelegd over de werking van het kompas en moesten de welpen in 4 groepjes opdrachten doen met het kompas.

Bij het spel hierna moesten de welpen langs vier posten opdrachten doen. Bij elke post konden de welpen geld verdienen dat bij dat werelddeel hoort. Bij post Azië moesten de welpen gepofte rijst met rietjes verplaatsen. Bij post Afrika moesten de welpen zoveel mogelijk Afrikaanse dieren uitbeelden. Bij post Europa moesten de welpen vlaggen raden van Europese landen. Bij post Amerika moesten de welpen een pijl en boog maken. Het was erg spannend welk team heeft gewonnen, de bedragen lagen heel dicht bij elkaar.

Nadat de uitslag bekend werd gemaakt werd de vlag weer omlaag gehaald en afgesloten.

Groetjes de Welpenleiding