Welpenopkomst 27 maart

Geplaatst op 9 april 2021


Wat hadden we geluk met openen. Ervoor kwam er namelijk een hagelbui naar beneden. Vandaag mocht nest zwart openen. Na het openen deden we nog even snel een namen rondje. Er waren vandaag weer een paar nieuwe kinderen om te komen kijken.

Daarna was het tijd voor het knopen kwartier! De platte knoop kennen de meeste al, dus op naar de schootsteek, Paalsteek, achtknoop en timmersteek. Maar wie legde ook alweer die knoop uit. Na wat heen en weer geloop was zo het kwartiertje weer om gevlogen.

Vandaag stond er identiteit op het programma. Nou je kunt beter zeggen nieuwsgierigheid. Want wat zat er toch in die drie emmers die Marala daar neer gezet had. Vooral de hengels waren erg in trek. We gingen vandaag het complimenten vissen spel spelen. Elke nest kreeg van Marala een envelop met 15 vissen en een stift. Samen met hun nest moesten ze op elke vis een compliment schrijven. Voor de ene welp was het makkelijk om een compliment te verzinnen. Andere welpen moesten wel even nadenken. Met een beetje hulp van de leiding waren alle vissen klaar.  Deze mochten ze in een kom (emmer) doen. Eenmaal in de kring werd deze doorgegeven aan een andere nest. Nu was het tijd om te gaan vissen. Per nest gingen we weer apart zitten. Iedereen mocht 1 vis eruit vissen en lezen wat voor compliment er op stond. Vonden ze dit bij zich passen dan mochten ze deze houden en anders mocht deze weer terug in de kom. Grappig om te zien dat sommige de complimenten een welpen niet bij zich vonden passen, maar de andere welpen dat wel vonden. Nadat iedereen een vis had getrokken gingen we dit in de kring bespreken. Bovenal kwam daar in naar voren dat iedereen blij wordt van een compliment.

Nu was het even tijd voor wat drinken en voor wat lekkers. We wilde net weer starten met het programma maar we moesten toch eerst even schuilen buiten onder het afdak. Ideaal eigenlijk want het was tijd voor de uitleg voor het volgende spel. Het tekenspel, wat zijn nou teken? Jeetje hangt er onweer in de lucht? Uitleg van het spel had wel even wat tijd nodig, want bijna iedereen stond met elkaar te praten. Wat zei Chil? Ojee wel een beetje opletten.

Teken zijn beestjes die op het lichaam vast kunnen gaan zitten en zich dan vol zuigen met bloed. Deze moeten dus zo snel mogelijk van je lichaam af. Sommige teken dragen een bacterie dat de ziekte van lyme veroorzaakt werd er uitgelegd.  Alle kinderen kregen 1 teek (knijper). Het was de bedoeling dat je deze ging kwijtraken door deze aan de andere welp zijn kleding te hangen. Chil en Marala hadden een flinke tekenplaag aan het eind van het spel.

Daarna was het tijd voor nog een spel, een mini vlaggenroof. Alle nesten werden in tweeën verdeeld en mochten de vlag (theedoek) verstoppen. Al snel waren er heel veel vlaggen gevonden.

Toen was het helaas weer tijd om weer af te sluiten.

Groetjes Marala