Welpenopkomst 5 september

Geplaatst op 16 september 2020


Afgelopen weekend was het weer zover! Het nieuwe scoutingseizoen is begonnen! Op een enkele afmelding na, waren we compleet. Bovendien waren er 7(!) kinderen die wilde kijken wat we doen bij de welpen van de van Swietengroep. Kortom een grote groep waar we een heel leuk programma voor hadden bedacht. Maar voordat we gingen openen, ging Hathi het een en ander uitleggen.

Allereerst dat de vader van Ravi en Selene na twee zomerkampen aangegeven heeft leiding te willen worden bij het welpenteam. Als welpenteam zijn we hier natuurlijk heel blij mee. Daarna vertelde Hathi dat ze graag een oude traditie wilde gaan doen bij het openen. Alle welpen moesten op de hurken gaan zitten en hun wijs en middelvinger tegen de grond aan doen. Vervolgens stond de gids van het nest waar de totem stond op en zei: Leiding, we doen ons best. Daarna gingen alle welpen opstaan en riepen ze:

We dip, dip, dip, dip

We dop, dop, dop, dop

Oef!

Bij de oef werd er over grond geschopt. Na dit geoefend te hebben is door het blauwe nest de vlag gehesen.

Rakshi en Bagheera hadden voor deze dag het programma gemaakt. We begonnen met een aantal spelletjes. Per nest werd er gekeken wie er het verst kon gooien, wie het langst aan een broek kon hangen, wie het snelst kon zaklopen, en of elk nest een fiets om het hordehol kon manouveren met lijnen. Dat was best wel een uitdaging. Aan de fiets zaten allemaal sisaltouwen waarmee de welpen de fiets in balans moesten houden. Alleen door goed samen te werken konden ze de fiets rond het hordehol rijden. Maar dat lukte gelukkig! Als laatste spel deden de welpen een afwasestafette, waarbij de leiding ook mee deed. Toen was het tijd een lekkere beker ranja en een koekje.

Na het drinken vertrokken we snel naar het bos. Daar was het namelijk de bedoeling dat er per nest een hut gemaakt zou worden. Nest zwart had het geluk al een bestaande hut gevonden te hebben! De hut moest alleen een beetje groter gemaakt worden, zodat iedereen van nest zwart erin kon. Helaas was er niet veel tijd om  de hut te bouwen, aangezien er ook nog een rondje vlaggenroof gedaan moest worden. Daarna was het alweer tijd om terug te gaan naar het hordehol en af te sluiten.

Groetjes de welpenleiding