Zaterdag 10 juni Brandweer op bezoek

Geplaatst op 21 juni 2023


Deze opkomst was toch wel een bijzondere. Tijdens het openen stond Bagheera bij de vlag de taken van Hathi over te nemen, zij had zich helaas af moeten melden. Maar ook Raksha en Marala waren er niet. Dus alleen met Chil, Kaa en Mang werd de opkomst opgestart. Na het hijsen van de vlag was het tijd voor het beruchte knopen kwartiertje. Ondertussen was Bagheera naar de poort gegaan om onze gasten voor vandaag op te halen. En dat waren de spuitgasten van de brandweer in Vledder!

 

Raksha had de brandweer van Vledder gevraagd of ze niet een keertje wilde komen tijdens een opkomst. En dat wilde ze maar graag. In de grote brandweer auto kwamen ze het terrein op om een aantal spellen te gaan doen met de kinderen. Na aankomst werden de brandweermannen voorgesteld door de commandant van de brandweer, Gerben. Ze hadden een aantal spellen voorbereid, waaronder het uitrollen en weer oprollen van brandweerslangen, het werpen van een zware brandweerlaars. Daarna mochten de welpen met de slangen blokjes van de pionnetjes afspuiten. Halverwege stond een groot deel van de welpen bij de pionnen om nat gespoten te worden. Het was namelijk bloedheet weer, dus dat kwam goed uit. Als laatst gingen alle welpen een rondje met de brandweerwagen over de camping. En was best wel een ervaring, in een heuse brandweerwagen rondrijden! Toen was het alweer tijd om afscheid te nemen van de brandweer. De brandweer mannen kregen van de leiding nog een bedankje in de vorm van een fakkel voor in de tuin, nog even gauw een groepsfoto bij de brandweerwagen en de brandweer ging weer naar de kazerne.

 

In het laatste half uurtje werd er nog blikspuit gespeeld, daarna was het alweer tijd om af te sluiten.

 

De volgende opkomst is het doordraaidag. De welpen die na de zomervakantie over gaan vliegen naar de scouts gaan een opkomst meedraaien bij de scouts. Bij ons komen een aantal bevers meekijken. Hier komt nog een mail over.

 

Groetjes van het welpenteam!