Zomerkamp Welpen (dag 4)

Geplaatst op 14 juli 2021

Dag 4 van het Welpenzomerkamp .....


Vanochtend waren de kinderen weer iets later wakker. Na het gebruikelijke liedje van tanden poetsen en ontbijt, snel de afwas en verder met de ochtend. Voor deze ochtend stond levend Kolonisten van Catan op het programma. Na een uitgebreide uitleg van Bagheera snapte bijna iedereen het spel en konden we los. Degene die het nog niet echt snapten konden mee met kinderen die het al wel kenden. De welpen waren erg enthousiast.

Met een korte chips pauze en een beetje drinken kon het spel weer verder. Met als uitslag team Zwart 10 punten team Bruin 14 en als winnaar team Rood met 28 punten. Na dit spel was er wel weer trek. Gelukkig was het dan ook lunch tijd. Lekker een broodje met crackers en biscuit. Nog even in de rust voor dat er geoefend kon worden voor de bonte avond.

Er werd druk geoefend en overlegd. Maar dat werd eigenlijk het hele kamp al gedaan.

Voor sommige kwam het avond eten dan ook veel te vroeg, er was nog zoveel te oefenen en te bespreken. Gelukkig was er na het eten nog een uurtje om te oefenen en je act aan Raksha te laten zien. De laatste spullen even bij elkaar pakken en de bonte avond kan los. De banken waren al klaar gezet door sommige welpen en de leiding.

Elke welp deed zijn stukje met zijn groepje. Met yellen tussendoor werd de avond een groot succes. Natuurlijk kon de avond niet eindigen zonder een disco en een kampvuur. Al gauw was het bed tijd en gingen de welpen tanden poetsen en naar bed. Toen alle welpen in de tent klaar lagen om te gaan slapen kregen ze nog bezoek van de leiding voor een goede nachtwens en een slaapliedje. Sommige tenten vonden het niet heel erg leuk. Wat begrijpelijk is aangezien de leiding uit volle borst bij elke tent slaap kindje slaap stond te zingen.

Morgen weer lekker naar huis en slapen in eigen bed. De welpen zullen wel hele verhalen hebben morgen.
Groetjes de welpen en de welpenleiding