Feest bij de bevers!

Geplaatst op 3 december 2021


De afgelopen 3 opkomsten hebben we hard gewerkt aan de suiterbadge, deze stond in het teken van individueel spelen, samenspelen, samenwerken en als afsluiting het sportfeestje.

De tijd is heel snel gegaan en het is vandaag al tijd voor het sportfeestje!

We beginnen met zaklopen, na een oefenronde racen en springen de bevers over het veld. Het is nog best moeilijk om niet te vallen als je zelf net zo groot bent als de zak.

We zien het al hangen. Aan het doeltje op het veld hangen touwtjes met koek eraan. De bevers proberen zo snel mogelijk de koek van het touwtje af te happen met de handen op de rug. Ook best moeilijk! Nu hebben we allemaal losse stukjes touw. Gelukkig kunnen de bevers allemaal heel goed knopen. Zo worden alle kleine stukjes touw weer een heel lang touw. We meten het touw, hmm hoe kan het nou dat de ene bever zegt dat het 29 stapjes is en voor de anders 17.

Voor het volgende spel komt er feestmuziek bij. Ze mogen zelf het liedje kiezen en al snel hebben de bevers bedacht dat het snolle bollekes moet worden. In een kring liggen balletjes op de grond. Zolang de muziek speelt lopen we rondjes om de balletjes heen. Als de muziek stopt moet je zo snel mogelijk een balletje pakken. Het is een soort stoelendans maar dan met balletjes. Wat een spannend spel! De snollebollekes muziek is zo leuk dat we nog een paar keer van liks naar rechts het veld over dansen.

Even rust, het is tijd voor pauze. En het is geen feestje zonder taart. Hmmm lekkere cakejes met smarties er op. Dan komt de feestversiering. We vinden een slinger en maskers. Iedereen helpt ballon opblazen en er is zelfs een feesttoeter!

Daarna lossen we verschillende raadsels op. De bevers weten zelf ook veel leuke moppen en raadsels. Weten jullie wel wat 21 ogen heeft maar niks ziet?

Bij het laatste spel moet je goed opletten. We staan in een kring en de leiding heeft de bal. Als ze een kleur zeggen en de bal gooien mag je hem vangen. Maar zegt de leiding geen kleur maar bijvoorbeeld roranje dan moet je je handen op de rug laten.

Het feest is nog niet voorbij want het is tijd voor de badge uitrijking. In dezelfde envelop waar we de eerste uitnodiging in hebben gekregen zitten nu allemaal certificaten en badges! Gefeliciteerd allemaal, alle bevers hebben er hard voor gewerkt.