Hallo hallo, kun je mij horen?

Geplaatst op 28 oktober 2020


Vandaag is een beetje anders. Bij de vlag staan Noa en Lia te wachten, maar wie is Lia?

Lia komt vandaag mee helpen met de bevers! Wat gezellig. Nu moeten we het bever lied natuurlijk wel extra hard mee zingen/schreeuwen. De vlag gaat omhoog en we kunnen beginnen.

De beverkompassen worden uitgedeeld. Met een kompas kun je de weg vinden in het bos. Op het beverkompas staan kleuren. Bij blauw gaan we rechtdoor, bij geel gaan we links, bij groen rechts en bij rood moeten we terug lopen. In het bos liggen allemaal duplo blokjes in deze kleuren. Soms willen we zo snel dat we bij het rode blokje ook rechtdoor rennen oeps. Na dat we hardlopend de route hebben gedaan nemen we alle blokjes die we verzameld hebben mee terug . Misschien gaan we er later nog wel iets mee doen!

Even tellen met hoeveel bevers we zijn…. Hmmm er zijn 6 bevers en er moeten 2 groepjes gemaakt worden. Na goed overleg is het gelukt! Eerst krijgen we uitleg over portofoons. Dan gaat groepje 1 naar binnen en groepje 2 blijft buiten. “Hallo hallo, kun je mij horen?” Klinkt er over de portofoons.

Doe 2 groene blokjes naast elkaar en in het midden er boven op een blauwe vierkante. Zo krijgt het groepje buiten stap voor stap te horen hoe ze het duplo kunstwerk moeten bouwen dat het groepje binnen voor zich ziet staan. Het lukt hoera! We wisellen een ronde en drinken daarna ranja.

De opkomst is nog niet afgelopen. Tweetallen worden gemaakt en 1 krijgt een blinddoek om. Het is best spannend om een parcours te lopen als je niks ziet op aanwijzingen van de ander. Maar het gaat allemaal goed en de ander expres tegen iemand aan laten lopen blijkt ook wel erg grappig.

Het was een mooie dag. Tot de volgende keer allemaal!