Opkomst Bevers 18 maart + Beverlogeren 25/26 maart

Geplaatst op 29 maart 2023


Met een speciale opkomst en het Beverlogeren stond er weer heel wat op het programma afgelopen 2 weken. Dan hebben we ook nog installeren volgende keer (op 1 april) en komt het NPK al in zicht: een groot avontuur bij Scouting :).

Op 18 maart hadden we alle ouders uitgenodigd voor een presentatie over Het Noordelijk Pinkster Kamp (NPK), een van de grootste scouting kampen van Europa met wel een paar duizend scouts vanuit Noord Nederland. Dat klinkt natuurlijk enorm, maar omdat de Bevers, Welpen en Scouts elk hun eigen kamp hebben voelt het al een stuk kleiner als je er eenmaal bent. Bovendien is het Beverkamp verdeeld in subkampen (met een stuk of 6 verenigingen in 1 subkamp) en hebben we ons eigen een ‘kampement’ met slaaptenten, groepstent en wc’s (porta potti’s). Leuk om te weten: de Bevers waren de eerste speltak bij de Van Swieten groep die in p NPK gingen? Het inschrijfformulier voor het NPK is bijna klaar en die sturen we later deze week naar alle Bever ouders

Tijdens de presentatie waren de Bevers al in het bos aan de slag gegaan met hutten bouwen. Daar gingen we met de ouders even kijken en konden de Bevers zich ook uitleven op de Bever renbaan. Aan het einde van de opkomst deelden we de Rebbel badge uit. Rebbel is een van de personen uit Hotsjietonia en daar zijn we de afgelopen opkomsten mee bezig geweest, vooral veel activiteiten over dieren en het bos.

Op 25 maart begon het Beverlogeren dat in het teken van rendieren stond. Tijdens het NPK zijn we ook de rendieren, een van de dieren van Nortica (dat is dan weer het thema van ons subkamp – het overkoepelende thema voor de Bevers op NPK is Zootonia, oftewel dierentuin). Er waren wel 9 Bevers en dat vonden we heel gezellig! We begonnen met het openen van deze speciale opkomst en daarna deden we eerst een paar ren-spellen buiten omdat het nog droog was. Vooral ren-je-rot was erg leuk en leerzaam omdat we veel over echte bevers leerden. Daarna zijn we naar binnen gevlucht voor Frozen spelletjes: voer het rendier Sven, watje blazen, Olafje prik en wat-ruik-ik. Toen was het alweer etenstijd en stonden er 2 grote pannen met pasta en saus op tafel met nog wat extra’s zoals geraspte kaas, komkommer en tomaatjes. Vooral van de pasta werd goed gegeten en gelukkig paste er bij iedereen nog wel een ijsje bij. De Bevers hielpen goed mee met opruimen voordat we konden beginnen met de film. Frozen viel goed in de smaak en met diverse plas-pauzes en een zakje popcorn + marshmallows werd het een gezellige avond. Na de film werden een aantal Bevers opgehaald en was het voor 4 Bevers toch echt bedtijd. Stiekem waren ze best moe en waren ze al snel in hun pyjama en hadden ze hun tanden gepoetst. Na een verhaaltje en nog meer plas-pauzes vielen ze rond 22:00u allemaal in slaap. De nacht verliep – op een paar plaspauzes na – best rustig. Gelukkig hadden we een uurtje minder, want ze werden al vroeg wakker :). Na een goed ontbijt met heel wat boterhammen gingen we verder met de Rendier-spelletjes in het bos. Eerst moesten we ijspegels zoeken die Sven had opgehangen. Onderweg kwamen we ook een parcours tegen waar we met goed samenwerken overheen konden klauteren. De leiding moest behoorlijk doorlopen want die Bevers (of beter gezegd Rendieren) liepen en renden behoorlijk snel! De tocht eindigde bij de Bever renbaan en daar konden we nog heerlijk rennen en verder met de hut van vorige keer. Op de terugweg deden we nog een paar rondjes foto-verstoppertje, een van de favoriete spellen.

Bij de afsluiting hadden we nog precies genoeg energie voor het Beverlied en kregen de jongens een rendier-hanger die ze binnenkort aan hun das kunnen hangen (ook handig ter herkenning tijdens het NPK).

Groetjes van de Beverleiding