Explorers naar Duitsland (Dag 3)

Geplaatst op 16 juli 2019


Gisteravond werd ons verteld dat we vandaag om 10:00 een hike zouden starten. De meesten waren op tijd wakker, maar sommige werden 10 minuten voor vertrek pas wakker gemaakt. Voor deze wandeling waren we in 2 groepen verdeeld, als eerste vertrok de 1e groep en +- 20 minuten later de 2e groep.

Groep 1: is eerst naar een winkel gelopen om onder andere materiaal te kopen voor de opdracht. De opdracht was om een constructie te maken die het ei moest beschermen tegen een val. Ze hadden gekocht: een kartonnen doos,en panty’s.

Groep 2: wilden meteen met de route beginnen maar konden niet de goede wegwijzers vinden, maar vonden uiteindelijk de goede route. Er was nog een opdracht: om met zoveel mogelijk onbekende mensen en met het ei op de foto te gaan. Groep 1 had hier bij een voorsprong doordat groep 2 hun ei niet hadden gekregen bij de start.

Halverwege de route stond de leiding met iets te eten en iets te drinken en een komkommer voor de 2e groep. De tocht was mooi, afwisselend en zonder grote problemen doorstaan.

Na de tocht had iedereen tijd voor zichzelf. Rond een uur of 17:00 begonnen we met eten koken, we aten krieltjes met spek, ui, wortel en een hamburger. Daarna werden de constructies getest en had iedereen tijd voor zichzelf. Op naar een mooie avond. Voor morgen staat er een cultureel dagje Koblenz op het programma.