Verslagen HIT

Geplaatst op 12 april 2023


Ruben en zijn vader – BeverOuderHit in Mook

Met een splinternieuwe das om ging Ruben voor het eerst op kamp! Samen met zijn papa zijn wij naar de BeverOuderHIT van Mook geweest. Dit vond plaats bij scoutingvereniging “Paul Krüger” in Nijmegen. Daar waande wij echt alsof wij in het Krüger wildtuin in Zuid-Afrika waren! Overal was wel een springbok of een zebra te zien. Voor de bevers die durfden mochten ze ‘glamping’ in het clubgebouw met vloerverwarming. De ouders waren veroordeeld tot buiten slapen in tentjes. Na de opening werd het al snel duidelijk dat Sterre gestrand was met haar bus en veel hulp van de bevers kon gebruiken. Met zaklampen werd al snel het omliggende bos verkend, maar het liep uit tot een potje levend stratego. De nacht verliep verder goed en ze kwamen de volgende ochtend rozig uit hun bedjes. De ouders hadden duidelijk meer moeite. De ochtend was er een speurtocht door de stad en ‘s middags was er een heuse game drive. Na het middageten stonden de bevers alweer bij de poort om in de savanne op zoek te gaan naar verschillende dieren. Veel hadden al snel de Big Five snel gespot. Jammer genoeg liepen er ook stropers door het bos waardoor ze weer op zoek moesten naar een buffel of cheeta. Het avontuur werd op het kamp afgesloten met een Hollandse braai met patat en hamburgers. Nu zou je denken hoe het is afgelopen met Sterre en haar autopech? Ik ook, maar op een wonderbaarlijke wijze hebben de bevers ondertussen wel alle benodigde onderdelen verzameld zodat Sterre op tijd was voor de afsluiting. Voor vertrek werd iedere bever verblijd met badges, paaseitjes, marshmallows en een kameelpaard. Het was een hele leuke en gezellige kamp waarbij er snel veel vrienden onder de bevers werden gemaakt. Er is veel gespeeld met takken en gelachen. Ook de ouders hadden het gezellig met elkaar en konden tijdens het spel ook weer even lekker kind zijn. Persoonlijk was ik erg blij dat ik na afloop een kort ritje had naar ons logeeradres, wat waren wij moe en voldaan.

 

Saar – Spijkervast in Heerenveen

Ik ben samen met Mathijs en Bas op de HIT spijkervast geweest. Het was heel leuk en best wel leerzaam. We hebben onze eigen hut gebouwd en daar mochten we ook in slapen. Ik heb geleerd hoe ik goed kan timmeren en zagen. We hebben een bonte avond gehouden en daar kreeg je lekker veel snoep. We hebben ook nog gelasergamed en over een parcours geklommen. Het was zo leuk!

 

Cristel – Phone Xperience in Mook

Het is pasen, dat betekend dat het tijd is voor de hit!
Deze keer gaan we met een groepje naar de HIT in Mook, we doen mee aan the Phone Xperience. Er doen 2 groepjes mee waar leden van de Van Swietengroep in zitten.
Het is een frisse vrijdag ochtend als wij met ons vijfkoppige groepje naar Zetten-Andelst vertrekken. De HIT begint op dit kleine station met een leuke puzzel waar een code uitkomt. Het duurt even voor we doorhebben dat alle stations in Nederland een code hebben, door de code weten we in welke trein we moeten stappen.
De hele dag zijn we druk bezig met allerlei leuke en uitdagende puzzels. Elke puzzel leidt naar een locatie waar een post is. Daar staan ons altijd weer leuke opdrachten te wachten, zo moeten we bijvoorbeeld zo snel mogelijk een brug bouwen met alleen palen. We wandelen veel maar verplaatsen ons ook met enige regelmaat per trein. We eindigen de vrijdag op een scouting terrein in Velp. We spelen een leuke avondquiz en eindigen met veel gezelligheid. We gaan niet te laat naar bed want we moeten morgen vroeg op.
Het heeft geregend dus alle tenten zijn wat klam; dat is geen probleem want nog voor de zaterdagmiddag is aangebroken is het al heerlijk weer. We krijgen huurfietsen en mogen door het prachtige heuvelachtige landschap van de Veluwe fietsen, natuurlijk in combinatie met tal van leuke opdrachten. Buiten de reguliere opdrachten krijgen we ook bonus-opdrachtjes, deze opdrachten waren erg leuk om tussendoor uit te voeren. Zaterdagavond slapen we bij een scoutingvereniging in Lievelde met een enorm mooi gebouw en een prachtig terrein. We zetten de tentjes op en doen allemaal even een snel-slaapje in de tent. Daarna mogen we gaan smullen van een Indisch-buffet: een culinaire beloning voor onze prestaties. Na het eten weer lekker quizen en spellen spelen. De dag erop is weer een vroege ochtend. We wandelen en komen ook nog even in de kerk die haar deuren al vroeg geopend had. We doen weer allerlei opdrachten en maken een film over Rocky en Pablo Escobar. ‘s avonds is het een groot feest bij scouting Elst: bbq’en, bijkletsen over alles en nog wat, nieuwe mensen ontmoeten en natuurlijk een groot kampvuur. We mogen maandag lekker wat meer uitslapen waarna we onze laatste moeilijke opdrachten mogen doen. De gezamenlijke afsluiting met alle andere HIT Mook kampen is indrukwekkend. Zo veel vermoeide maar tevreden en blije scouts bij elkaar.
Het was een prachtig, uitdagend en gevarieerd weekend!

Leuke details: Op zaterdag en zondag stonden wij als groepje 1ste in het dagklassement. Ook zijn we 1e geworden met onze film. Het was maandag een spannende uitslag waarbij de 1e plek 89 punten had, de nummer 2 86 en de nummer 3 83 punten. Wij zijn 3e geworden. Het team dat 1e en 2e zijn geworden hadden vorig jaar ook al mee gedaan aan deze hit. De 3e plaats voelt voor ons dan ook echt als een overwinning.
Wil je weten hoe moeilijk de puzzels soms waren? Je kon voor punten tips kopen en kreeg dan de uitleg van de puzzel. Op de afbeelding een voorbeeld van een puzzel en met de uitleg van de hint.