Opkomst 17 oktober 2020

Geplaatst op 28 oktober 2020


Vandaag stond onze opkomst voor de helft in het teken van JOTA. Jota staat voor Jamboree On The Air en vindt altijd in het derde volle weekend van oktober plaats. We deelden de groep Scouts in twee teams en ieder kreeg een portofoon, boten en een veld met maar liefst 196 vakjes. Misschien kunnen jullie het al raden, we gingen zeeslag spelen. Team 1 aan de achterkant van de Lange Wanden en team 2 aan de voorkant van de Lange wanden, zodat ze elkaar niet konden zien. Nadat de boten waren neer gelegd op verschillende vakken was het tijd om de bommen af te vuren. Door de portofoon gaf je aan het andere team door welk vakje je wilde raken. Er waren al meerdere boten gezonken en de tijd vloog om, het was alweer tijd voor een koekje en wat drinken.

Na de pauze gingen we naar het bos, hier werden twee hutten gebouwd. 1 hut werd gebouwd in een kuil, hier werden takken op gelegd en werd dicht gemaakt met kleine takjes. De andere hut werd gemaakt tegen een omvallende boom. Er werden twee voorwaarden aan de hut gesteld, iedereen van het groepje moest er in kunnen zitten en hij moest dicht zijn. Uiteindelijk waren allebei de hutten af en gingen we nog levend kwartet doen. Iedere groep kreeg verschillende materialen die uit elkaars hut moest worden geroofd. Binnen de cirkel van de hut mocht je niet tikken, maar daarbuiten wel. Daarna was het alweer tijd om naar de Lange Wanden te gaan en de vlag naar beneden te halen.

Over twee weken gaan we eerst installeren en daarna staat de opkomst in het teken van Halloween. Alle Scouts krijgen nog een mail over deze opkomst. De opkomst tijden zijn hetzelfde als anders. We hopen jullie dan allemaal weer te zien!

Groetjes,

De Scoutsleiding