Stamverslag 19 januari 2024

Geplaatst op 6 februari 2024


De eerste stamopkomst van het jaar is een feit. En deze keer stond er op het programma: frituur en nieuwjaar! Het eerste waar je dan aan denkt, is natuurlijk lekker eten. En dit is ook zeker wat we hadden.

We begonnen per tweetal met het maken van een hapje voor in de frituur. Zo hebben we zelf kaassouflés gemaakt van bladerdeeg, kaas, ei en paneermeel. Dit was een groot succes, ze zagen er uit alsof ze uit de winkel kwamen en zo smaakte ze ook! Ook hebben we zelf kipnuggets en patatjes gemaakt, ook dit was een groot succes! Het 4e hapje dat we zelf hebben gemaakt waren de oliebollen, deze hebben we alleen niet in de frituurpan gemaakt, maar op het vuur in de Dutch Oven. Aan het begin van de opkomst hebben we gelijk een mooi vuurtje gemaakt om zo voor later in de opkomst warme kolen te hebben. Toen kon de Dutch Oven de kolen in en was het tijd voor de zonnebloemolie om op te warmen. Daarna konden de oliebollen gemaakt worden en deze smaakte ook heerlijk! Helaas vond de kookthermometer het ook leuk om te zwemmen in de hete olie, maar wonderbaarlijk genoeg heeft ie dit op wat smelten na overleeft J

Ergens tussen het frituren van alle zelfgemaakt hapjes in, hebben we ook nog een bitterballen test gedaan! Er waren 4 verschillende merken bitterballen en het was aan de stamleden de taak om te raden welke bitterballen welk merk was. Ook moest er een cijfer gegeven worden, om uiteindelijk achter de beste bitterbal te komen. De meningen waren sterk verdeeld, maar er was er eentje die iedereen goed had geraden en dat was de vegabal.

Nadat het programma was afgelopen en iedereen goed vol zat, hebben we nog eventjes wat drankjes gedaan om de avond goed uit te zitten. Het was weer een geslaagde opkomst.

P.S. De droge worst heeft het frituurvet ook nog even getest, maar droog is ie toch wat lekkerder als gefrituurd.