Installeren, beesjes zoeken en najaarkamp

Geplaatst op 11 november 2022


Afgelopen opkomst was het zover, de bevers die overgevlogen waren zouden geïnstalleerd worden. En dat is natuurlijk wel een dingetje. De bevers moesten namelijk laten zien dat ze een of twee installatie-eisen kenden! Marit, Ella, Lotte en Mathijs werden, nadat ze aan Bagheera hadden laten zien dat ze die eisen kenden, geïnstalleerd. Ze horen dan nu echt bij de welpenhorde! En dat moest gevierd worden met koffie (voor de ouders), ranja en cake!

Voor het installeren was net de nestindeling bekend gemaakt en waren de nesttekens uitgedeeld. Dat was ook wel weer even bekijken wie in welk nest zit, maar de welpen hadden dit gauw door. Vlug door naar het knopenkwartier! Ook nu zie je weer dat dit altijd nog nuttig is. Hoe maakte je nu ook alweer de timmersteek? En de paalsteek. De oude welpen hadden dit allemaal wat beter in de vingers, dus we blijven dit lekker oefenen. Na het knopenkwartier was het tijd voor de Springquiz van Dahinda. Per nest werd er in de jeu de boules baan een “lelieblad” gemaakt. Op dat blad moest het hele nest dan gaan staan. De welpen kregen een blad met vragen. Tijdens het knopenkwartier hadden Chil en Marala allemaal antwoorden opgehangen in de boswal rond het veld. Per keer mocht 1 persoon van het blad af om een antwoord te zoeken bij de vragen. Welk nest het eerste klaar was, had gewonnen!

Na de ranja gingen we nog gauw door naar het bos. Daar gingen we op zoek naar kunst in de bodem. In duo’s ging met op zoek naar beestjes. Tussen de blaadjes, onder de takken, bij het vijvertje. Er werd van alles gevonden, pissebedden, spinnetjes, kikkers en zelfs salamanders! De tijd vloog voorbij, dus toen moest er alweer afgesloten worden.

Althans voor sommige welpen dan. De oudste welpen gingen namelijk een nachtje op najaarskamp. Dit is om de oudste welpen wat extra uit te dagen. Hier moesten ze zelf vuur maken en aanhouden. In duo’s werd dan ook eten gekookt. Macaroni was het gerecht wat ze moesten maken. Er waren zelfs geluiden die leken op zoiets als “Dit is lekker dan dat het thuis is”, maar dat kunnen we ook verkeerd gehoord hebben. Raksha had ook macaroni gemaakt voor de leiding en kwam erachter dat rood poeder niet altijd paprikapoeder is, maar ook chilipoeder kan zijn. Na het eten worden nog een spel gedaan, “welk instrument ben ik”? Daarna was het tijd om te gaan slapen. Na het ontbijt en corvee maakten de welpen een begin met het zakmesinsigne. En toen was het weer tijd om het kamp af te sluiten.