Knopen en JOTA

Geplaatst op 28 oktober 2020


Het was weer tijd voor een opkomst afgelopen weekend en wat was het weer mooi weer! Beter konden we het niet treffen. Daarnaast was het nog eens JOTA/JOTI dit weekend. Het thema voor deze opkomst was uitdagende scoutingtechnieken, dus wat zouden Kaa en Bagheera nu verzonnen hebben voor het programma? Maar voordat er geopend werd, moesten eerst de nieuwe nestindelingen bekend gemaakt worden. Daarna mocht het blauwe nest openen.

Vorige opkomst moest er bij de kennismakingspellen bij Bagheera geoefend worden met knopen. De platte knoop lukte nog wel aardig, maar de mastworp en schootsteek bleek toen wel lastig. Dus allereerst werd het knopenkwartiertje geïntroduceerd. Dit was voor de nieuwe welpen ook wel een uitkomst, dan leren ze namelijk direct de knopen die een welpen zou moeten leren. Na het knopenkwartier, konden gelijk een van de nieuwe knopen gebruikt worden. Namelijk de mastworp. De welpen moesten een driepoot pionieren. Kaa had voor de opkomst 2 driepoten in elkaar geknoopt als voorbeeld. Nadat alle duo’s een driepoot gepionierd hadden, was er tijd voor ranja en een lekkere koek.

Omdat het ook joti jota was dit weekend, hadden Bagheera en Kaa ’s ochtends 3 routes uitgezet. De bedoeling was dat er de welpen per nest op pad zouden gaan. Maar om de goede kant op te gaan, moesten de instructies opgevraagd worden via de walkie talkie die ieder nest mee had. Dus nest Zulu (zwart) moest de instructies opvragen bij nest Bravo(blauw). Nest Bravo moest hun instructies opvragen bij nest Romeo(rood). En nest Romeo moest hun route opvragen bij nest Zulu. Dit was best wel een uitdaging aangezien alle nesten over het zelfde kanaal communiceerden. De welpen moesten dus heel goed luisteren en vragen om hun instructies. Uiteindelijk is nest Romeo het dichtst bij het eindpunt gekomen. Helaas heeft geen van de nesten het eindpunt gehaald omdat het alweer tijd was om af te sluiten.

Groetjes,

Het welpenteam