Opkomst welpen 16 mei 2020

Geplaatst op 29 mei 2020


Vandaag mochten we naar lange tijd weer een opkomst draaien. Iedereen was erg blij om elkaar weer te zien. Voordat we gingen openen werden even alle nieuwe belangrijker regels door genomen.

Nadat we geopend hadden. Was het tijd om een van de welpen te instaleren. Om de 1.5 meter afstand goed bewaren moesten het touwtje over en weer gegooid worden om te checken of de platte knoop goed was gedaan.

Nu was het tijd voor het spel wie ben ik spelen. We gingen in een kring zitten. Om de beurt mochten de welpen een kaartje pakken. Hier op stonden beroepen of personages die voor de groep uit gebeeld moest worden. Dat viel nog niet mee dat uitvoeren. Marala had toch wel moeilijke uibeeldbare beroepen op geschreven. Gelukkig met wat hints van de leiding lukte het toch. De namen van de leiding werden wel erg snel geraden. Al was dat natuurlijk aan het eind wel makkelijk aangezien de meeste leiding al aan de beurt waren geweest. Tavi mocht zichzelf wel uitbeelden. Dit was dan ook snel geraden. Dit deed hij zo goed dat we nog een paar lieten uitvoeren tot hilariteit van de welpen en andere aanwezige leiding.

Iedereen had zijn kaartje bewaard voor de volgende spel wat we gingen doen. Marala gaf elke welp een nummertje 1, 2 of 3. De kinderen moesten samen een klein toneelstukje uitvoeren van beroepen en personages die ze hadden uit gebeeld. Dit gaf wel hele grappige combinaties. Zo zat er ik een groepje roodkapje, een vrachtwagenchauffeur, een postbezorger, goochelaar. Dat gaf een hele grappige stukje wat we na 10 minuten mochten opvoeren.

Toen was het even tijd om even pauze te houden. Iedereen moest zelf eten en drinken mee nemen ook de leiding. Nadat iedereen zijn eten en drinken op hadden gingen wij verder met het volgende deel van de opkomst.

Op naar het bos. Even lekker de energie kwijt. De kinderen moesten per groep een noodhospitaal maken waarin de hele groel moest in kunnen. Ook moesten ze met twee touwen een platte knoop en steekknoop in moesten verwerken. Die laatste was nog wel moeilijk voor sommige groepen en zelfs Marala wist niet meer hoe deze moest. Maar gelukkig met wat instructies van Raksha kwamen ze gelukkig weer op weg. Na een tijdje waren alle hospitalen klaar. Waar Raksha had in een andere stuk bos 3 noodpakketten verstopt. Per groep moesten ze op zoek naar een noodpakket, een van welpen moest het aantrekken en voor hun nood hospitaal gaan staan. Het was even spannend wie uiteindelijk ,maar groep 3 kwam uit winnaar uit de bus.

Jeetje wat vliegt te tijd als het leuk is, dus moesten we in flinke pas weer terug naar de lange wanden om snel af te sluiten.

De welpenleiding.