Opkomst Welpen 24 juni 2023

Geplaatst op 5 juli 2023


Alweer de een na laatste opkomst van dit seizoen.

Dit keer waren al onze oudste welpen er niet zij waren aan het kijken bij de scouts om alvast een idee te krijgen hoe het daar gaat tijdens een opkomst. Zo was er bij ons ook een bever aan het kijken hoe een opkomst bij ons gaat.

Nadat de vlag was gehesen en de wet was opgezegd was het tijd om 6 welpen te installeren. Ze horen nu echt bij onze welpengroep. We hadden nog koffie en thee met cake voor de ouders en ranja voor de welpen. Natuurlijk konden we deze een na laatste opkomst het knopenkwartiertje niet vergeten. Maar voor deze keer werd het een tien minuten. Die tien minuten gingen snel voorbij. Het was wel erg warm dus er werd nog even met water gespeeld. En daarna konden we verder met het programma. Daar stond het beste idee op. Per nest gingen de welpen ideeën bedenken voor een opkomst voor het volgende seizoen. Er kwamen een hoop goede ideeën voorbij. Nadat de ideeën op  papier waren gezet kozen de welpen hun eigen beste idee uit de ideeën. Die moesten ze presenteren aan de rest van de welpen. Na het presenteren kon er gestemd worden. Het beste idee was hutten bouwen met lasergamen. Nadat de hut gebouwd is kan je die als schuilplaats gebruiken.

Nog even wat drinken en verder met het voorbereiden voor zomerkamp. Met NPK zijn er platen met schilderingen mee gegaan. Deze gebruikte we dit keer weer met een paar aanpassingen. Zo werden er 2 Vikingschepen geschilderd en 2 platen waar schilden en bijlen op stonden.

Al snel was het tijd om weer af te sluiten.

Na dat de vlag naar beneden ging wenste we elkaar een goede jacht en was het tijd om naar huis te gaan.

Tot de volgende opkomst.

Groeten de Welpenleiding.