De scouts vieren kerst

Geplaatst op 14 januari 2021


Onze jaarlijkse casino avond kon vanwege Corona jammer genoeg niet door gaan. Daarom dit jaar maar eens iets anders dan dat we gewend zijn. Het thema van deze opkomst stond in het teken van kerst. Iedereen had een kerstmuts op en de kerstmuziek stond aan, zo proberen we er toch maar hert beste van te maken.

Na het openen gingen de Scouts het bos in om vijf takken van 1 meter lang te zoeken. Deze takken moesten recht zijn en mochten ook niet van een levende boom gezaagd worden. Dit zoeken was nog al een uitdaging voor de Scouts, maar na een tijdje hadden alle Scouts 5 takken.

Bij de Lange Wanden terug gingen we van deze takken een kerstboom maken. De kerstboom werd versierd met vierkante ballen en sisaltouw als slingers. De bomen waren erg mooi geworden en bij sommige Scouts was het zelf nog een uitdaging om hem mee te nemen in de auto. Na het knutselen was het tijd om kersthapjes te gaan maken en hier lekker van te eten.

Je kon kiezen uit cake in sinaasappel, brood op een stok, appel met kaneel of suiker, banaan met chocolade en marshmallows. Alles werd op het vuur bereid dus je moest wel goed onthouden waar je eten lag in de vuur bak, dit was soms best lastig.

Na de opkomst hadden we op mysterieuze wijze nog meerdere bananen en appels over. Al met al was het een zeer geslaagde laatste opkomst van het jaar. Met het sluiten wenste we iedereen een fijne jaarwisseling en tot 9 januari. Jammer genoeg ging dit niet door omdat de opkomsten op dit moment stil liggen. Wij als Scoutsleiding hopen dat iedereen nog gezond is en hopen jullie snel weer te zien!

Groetjes,

De Scoutsleiding