Voorjaarskamp scouts 2021

Geplaatst op 3 december 2021


Vrijdag
Om 19:00 werden de kinderen gebracht naar het kampterrein. Eerst gingen ze de tenten opzetten. Eenmaal alles opgezet gingen ze spelletjes doen, en nog met wat lekkers rond het kampvuur zitten.

Zaterdag
Na het ontbijt gingen we naar de uitkijk toren. Daar zagen ze een mooie klimboom en zijn met een aantal in de boom gaan klimmen. Na een tijdje gingen we weer terug naar het kamp. Daar gingen we hakken en zagen. Eerst een goede uitleg en daarna mochten de scouts aan de slag. Na hard werken was het tijd voor lunch.
Daarna wouden een aantal graag weer verder met het hakken en zagen. De anderen gingen spelletjes doen.

Na die tijd moest er allemaal hout kleiner gemaakt worden. Dat hout werd gebruikt voor de grond ovens die we gingen maken voor het avondeten. Een groepje ging bezig met de grond ovens, een andere groep bezig met het hout, en de andere groep ging alvast het eten voorbereiden.

Waneer alles klaar was, was het tijd voor het avondeten. Dat waren Pizzas op pitta broodjes. Na het eten gingen we alles opruimen en daarna nog een spel doen bij de uitkijk toren. Na die tijd werd er nog gezellig nagepraat bij het warme kampvuur. Maar het was al snel tijd om te gaan slapen.

Zondag
Als eerst gingen we ontbijten. Na het ontbijt was het tijd om alles weer in te pakken. Toen alles ingepakt was gingen we nog een spel doen, vlaggenroof. Dat werd gelijk spel. Daarna hadden we afsluiter van het kamp nog een broodje knakworst. Toen was het alweer tijd om af te sluiten. Het was een geslaagd en gezellig kamp!

De scouts.