Echte super bevers!

Geplaatst op 1 juni 2022


Bij de vlag ligt een brief van echte superhelden. Ze hebben hun krachten verloren en alleen de bevers kunnen helpen. Wat ze wel nodig hebben is een das. Die lijkt wel op een superheldencape. We komen er achter dat nog niet iedereen een das heeft. Deze krijg je als je geïnstalleerd wordt. Gelukkig liggen alle spullen voor het installeren klaar! Een voor een komen de bevers naar de vlag en leggen hun hand er op. Ze zeggen de beverbelofte na. Super spannend natuurlijk! Sommige bevers kennen zelfs de belofte al uit hun hoofd. Wat een knappe en slimme bevers hebben wij toch!

Ik beloof mijn best te doen een goede bever te zijn. Samen te spelen en samen te delen.

Iedereen doet het super goed. Na het zeggen van de belofte krijgt iedereen een applaus. Wat hebben ze  het goed gedaan! De nieuw geïnstalleerde bevers krijgen een pakketje met badges, een soort welkom bij de bevers certificaat en  natuurlijk een das. Deze wordt omgedaan door een van de ouders of andere familie. Het was een bijzonder moment.

Dan gaan we het bos is. We moeten nog steeds laten zien welke superkrachten de bevers hebben. Er is een grote dobbelsteen mee genomen naar het bos. De bevers gooien en mogen daarna zelf de opdracht bedenken. Wow 6 gegooid? Dan gaan we 6 keer springen, of 4 keer rondjes draaien en 2 keer super hard stampen! Daarna rennen super snel over de beverrenbaan. We testen onze super speur ogen door te zoeken naar de verstopte beverknuffel. We laten zien dat we super sterk zijn door een zware boomstam samen op te tillen. Daarmee laten we ook zien dat we super goed kunnen samenwerken. Ook is het belangrijk om super goed te luisteren. Een bever doet zijn ogen dicht en de ander pakt de hand om de bever over een parcours van takken te laten lopen. Best spannend! We laten nog een keer zien dat we super goed kunnen samenwerken. In het bos hangen allemaal touwen. Het lijkt wel een soort spinnenweb! De bevers moeten er tussendoor klimmen en klauteren zonder het touw te raken. Wat een coole opdracht.

Als we weer terugkomen bij de vlag hebben we laten zien dat we echte super bevers zijn. In een grote envelop zitten allemaal superhelden diploma’s voor alle super bevers!